cs-CZ
Čeština
cart
Košík
menu

Cejlonská skořice mletá BIO 100 g

Kód: 01-1612-0100.02
Skladem
Termín a způsob doručení
Cejlonská skořice z Madagaskaru, mletáVíce
Vyberte si zvýhodněné balení
Množstevní slevy
Váha:
69 
61.61  bez DPH
Běžná cena: 69 
ks
envelope
Dotaz
bell
Hlídat
Parametry
Výrobce:
Kód:
01-1612-0100.02
Popis Cejlonská skořice mletá BIO

Cejlonská skořice je považována za tu nejkvalitnější (z toho nejlepší je z kůry osmiletých keřů). Je silně aromatická. Skořicovník ceylonský (Cinnamomum zeylanicum) pochází ze Srí Lanky (ostrov Ceylon), pěstuje se však i v jiných tropických oblastech. První úroda se sklízí dva až tři roky po vysazení.

Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. I když má skořice svůj původ v Asii, tak už staří Egypťané ji používali nejen jako aromatickou přísadu ale také jako léčivo. Ve skořici jsou obsaženy vitamíny C, A, vápník, vláknina, bílkoviny, draslík a železo. Tyto složky napomáhají lepšímu trávení, díky nim má skořice antibiotické účinky, ničí bakterie v těle a snižuje krevní tlak. Využít ji můžete při pečení koláčů, sušenek, ale přidat se může také do kaší, cereálních směsí, tyčinek, či smoothies.

Jak poznat pravou skořici?
Pravá skořice se dnes pěstuje v zemích, jako jsou Srí Lanka, Indie, Madagaskar, Brazílie či Karibik.

Její levné a škodlivější odrůdy se vyrábějí hlavně ve Vietnamu, Číně a Indonésii. Proto první věc, které byste si měli všímat při koupi skořice, je země původu. Pravá skořice má světlejší barvu, sladší chuť a výraznější aroma než falešná skořice. Méně kvalitní příbuzné odrůdy mají spíše tmavě červenou až hnědou barvu se štiplavější chutí.

Zřejmě nejdůležitější věcí, díky které se pravá skořice odlišuje od příbuzných druhů skořice, je obsah kumarinu. Cejlonská skořice obsahuje kolem 0,017 gramu kumarinu na 1 kg skořice. U jiných druhů je to 2,15 až 6,97 gramů kumarinu na 1 kg. Kumarin je látka, která působí jako antikoagulant, a tedy ředí krev. Její denní příjem by neměl přesáhnout 0,1 mg na kg tělesné váhy. Tato látka ve vyšších dávkách poškozuje játra. V případě, kdy člověk užívá léky na ředění krve, jako je například warfarin (ochrana před tvorbou krevních sraženin), by skořici pro jistotu neměl užívat.

Při koupi skořice si dávejte pozor na tyto tři věci:

- krajina původu (Srí Lanka, Indie, Madagaskar, Karibik)
- barva a chuť (světlejší, sladší chuť, neštípe)
- obsah kumarinu (méně než 0,02 až 0,03 g/kg)

I když má skořice svůj původ v Asii, tak už staří Egypťané ji používali nejen jako aromatickou přísadu ale také jako léčivo. Ve skořici jsou obsaženy vitamíny C, A, vápník, vláknina, bílkoviny, draslík a železo. Tyto složky napomáhají lepšímu trávení, díky nim má skořice antibiotické účinky, ničí bakterie v těle a snižuje krevní tlak. Využít ji můžete při pečení koláčů, sušenek, ale přidat se může také do kaší, cereálních směsí, tyčinek, či smoothies.

Země původu: Madagaskar
Baleno: Česká republika

Nutriční hodnoty na 100g výrobku: 

ENERGIE [kJ / kcal]: 1327 / 317
TUKY [g]: 3,2
   - z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] : 0,9
SACHARIDY [g]: 56,0
   - z toho CUKRY [g]: 55,4
VLÁKNINA [g]: 24,4
BÍLKOVINY [g]: 3,9
SŮL [g]: 0,05

Naposledy navštívené produkty
phone
Zavolejte nám
chat
Nebo nám napište na
Přihlášení
Nemáte ještě účet?Zaregistrujte se.
Hlídání produktu
Zadejte podmínky a email, na který chcete poslat zprávu při splnění těchto podmínek