Bulgur 500g
Bulgur 500g
Složení: Bulgur hrubý
Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů. Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti zlomků na různě hrubé frakce.
Bulgur je již předvařený (na rozdíl od jednoduše drcené pšenice označované jako šrot), a to usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími přísadami bez následného tepelného zpracování.
Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály. Například ve srovnání s bílou rýží má bulgur více vlákniny a proteinů, nižší glykemický index (48) a vyšší obsah většiny vitamínů a minerálů. Protože se bulgur vyrábí z pšenice, obsahuje lepek a jako takový není potravinou vhodnou pro lidi s celiakií a poruchami příjmu lepku.
Použití: Nasypte v poměru 1:3 do horké vody a vařte cca 10-12 minut. Servírujte.
Země původu: Ukrajina 2019
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 1452 kJ / 343 kcal
Tuky 1,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
Sacharidy 67,0 g
- z toho cukry 1,7 g
Bílkoviny 12,0 g
Sůl 0,04 g
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek