Čertovsky skvělá čokoláda

Tak máme onec měsíce října. Mikuláš s Čertem jsou za dveřmi. I my jsme na tento den připraveni. Objednali jsme pro vás "ČERTOVSKOU NADÍLKU". A to v podobě 75% hořké čokolády. Jak jinak, než ručně vyráběnou a složenou z kakaových bobů, kakaové hmoty, kakaového másla a slazenou třtinovou šťávou Panelou Bio.

ZDE nás najdete na Facebooku 

OCHUTNEJTE ZDE

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK!



Telefon: +420 603 313 957
Čeština
CZK
Hodnocení obchodu na Zboží.cz