Čočka černá BELUGA 500g
Čočka černá BELUGA 500g
Černou čočku v najdete také pod označením čočka beluga. Její malé černé bobulky si při vaření dovedou zachovat svůj tvar, což je její největší výhoda. Černou čoku nemůžete rozvařit!
Svým tvarem pak čočka beluga připomíná kaviár, proto je vhodná na zdobení sendvičů, polévek nebo pomazánek. Pravý kaviár můžete čočkou nahradit například v jednohubkách a vykouzlit elegantní občerstvení pro návštěvu.
Ať už maso jíte nebo nejíte, bílkoviny byste si dopřávat měli. Jsou důležité pro správný růst svalů a jejich adekvátní množství vám dokonce pomůže zhubnout. Souhlasíte s kontroverzním výrokem, že rostlinné bílkoviny mohou nahradit bílkoviny živočišné? Bílkoviny jsou obsaženy v masu, rostlinných náhražkách jako je tofu, seitan nebo superzdravý tempeh - připravte si domácí tempeh. Dále v mléčných výrobcích a právě v luštěninách. Černá čočka je navíc perfektní v tom, že obsahuje velké množství bílkovin. Na 100 g má dvojnásobné množství bílkovin (24 g) než třeba tofu (10 g), spoustu vlákniny a její černý pigment obsahuje anthocyaniny, které se nacházejí ve velké míře v bobulovém ovoci (například v borůvkách a ostružinách). Je také dobrým zdrojem vitamínů B a minerálů (například železa a hořčíku).
Příprava:
Čočku propláchneme a vaříme ji v trojnásobném množství vody v zakrytém hrnci zhruba 25 minut, dokud nezměkne.
Země původu: Kanada
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 1384 kJ / 327 kcal
Tuky 1,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 47,0 g
- z toho cukry 2,9 g
Bílkoviny 26,0 g
Sůl 0,01 g
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek