Přihlašovací formulář
Přihlašovací jméno
Přihlašovací heslo




Zapomenuté heslo|Zaregistrovat se
Osobní údajeObjednávkyPorovnáníOblíbenéReklamaceOdhlášení
Při nákupu nad 1 500 Kč doprava zdarma!
Nejčastěji hledané:  erythritol, sladidla, ořechy, luštěniny,
0
Zpět
  1. Hlavní stránka
  2. POCHUTINY
  3. Čokolády
  4. Hořká
  5. Čokoláda hořká 100% Gourmet, 45 g
Přidat do oblíbenýchČokoláda hořká 100% Gourmet, 45 g

Čokoláda hořká 100% Gourmet, 45 g

Hořká čokoláda 100% má typicky silnou hořkou chuť s lehce kyselým podtónem kakaových bobů.


Kód produktu:09-CTCH100
Výrobce:Čokoládovna Troubelice
Skladová dostupnost:Skladem
Vaše cena včetně DPH
79 Kč
Počet
ks
Dotaz na prodejce >






Přidat produkt k porovnání >Přidat produkt k oblíbeným >
Popis
Hlídací pes

ČOKOLÁDA HOŘKÁ 100% GOURMET, 45G


Složení: Kakaové boby, kakaová hmota. Obsah kakaové sušiny 100%.

V této čokoládě nejvýrazněji poznáte chuť ekvádorských kakaových bobů. Je typicky silné hořké chuti s lehce kyselým podtónem. 100% čokoláda není slazená, je vhodná pro milovníky pravé hořké chuti a pro diabetiky. Vychutnejte si opravdu jedinečnou pravou silnou chuť čokolády.

Často dostáváme dotazy, v čem se liší 100% čokoláda Gourmet od kakaové hmoty, kterou máme také v nabídce. Ve skutečnosti se liší pouze způsobem zpracování. Přestože je složení úplně stejné (pouze kakaové boby), tak již při prvním ochutnání zjistíte, ze chuť je uplně jiná. Kakaová hmota vzniká mletím kakaových bobů po velmi krátkou dobu, proto je struktura hrubší, chuť je velmi hořká, kyselá  a jsou v ni cítit rozmanité podtóny.  Ve 100% čokoládě  Gourmet jsou chutě jemnější,což je dáno právě délkou hnětení v melanžéru (50 až 70 hodin). Dalším rozdílem je to, že všechny námi vyráběné tabulkové čokolády temperujeme, kakaová hmota temperovaná není.

 

O čokoládách vyrobených v čokoládovně Troubelice

Jejich cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.   Jejich čokolády(kromě 100%) jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snaží se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používají kvalitní suroviny, nejsou zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V jejich čokoládách zachovávají kakaové máslo a nepoužívají jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. procestemperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK.
Hmotnost: 45g
Vyrobeno v ČR.

 

Aktuální cena produktu je79Kč  s dph
Váš e-mail