Vanilkový erythritol. Takto jednoduše lze pojmenovat toto velmi lahodné a voňavé spojení Erythritolu a pravé Boubon vanilky BIO. Vanilkový erythritol je připravený z pravé vanilky a je to zcela jiný produkt, než erythritol vanilinový, se kterým se lze taky setkat. Vanilin je syntetické vanilkové aroma vyráběné chemickou cestou. Rozdíl mezi vanilkou a vanilinem je asi takový, jako "aroma jahod" a aroma čerstvých jahod. Složení směsi neobsahuje žádný chemický vanilin. Jen pravou vanilku, kterou lze vidět pohým okem v její struktuře. Vanilka je velmi drahá surovina a proto je i cena Vanilkového erythritolu vyšší.
Jedná se o prvotřídní a velmi chutné spojení bez chemie. Pravá vanilka Boubon BIO zavoní u vás doma a nejen na Vánoce.
- přírodní
- ideální při hubnutí
- minimální obsah kalorií (GI=O)
- hodnota výměnné jednotky = 0VJ
Výhody ERYTHRITOLU
- je získaný kvasným procesem z přírodních surovin
- je šetrný k zubům – zabraňuje růstu bakterií v ústní dutině
- nezvyšuje hladinu krevního cukru
- v těle se nemění na energii
- je vhodný na pečení i vaření
- je vhodný pro diabetiky (nezapočítáváme do výměnných jednotek)
- ideální pro všechny, kteří věnují pozornost svému životnímu stylu
Pro použití do potravin. Vhodné na pečení, vaření a slazení nápojů.
Sladivost 0,6–0,7 ve srovnání s běžným cukrem.
Pocit sladivosti může být odlišný a je relativní.
Používat pouze v nezbytně nutném množství.
Při nadměrné spotřebě může mít projímavé účinky.
Představuje alternativu cukru, fruktózy či umělých sladidel. Skladujte při pokojové teplotě, v čistém a suchém prostředí, mimo přímé sluneční světlo.
Složení: E968 Erythritol 99%, Mletá vanilka Boubon BIO 1%
Země původu: Čína | Madagaskar
Vyrobeno: Česká republika
Baleno: Česká republika
Průměrné nutriční hodnoty ve 100g | 13 kj / 3 kcal |
Tuky | 0,1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,01 g |
Sacharidy | 99,26 g |
- z toho cukry | 0,16 g |
- z toho polyoly | 99, 00 g |
Vláknina | 0,45 g |
Bílkoviny | 0,06 g |
Sůl | 0,00 g |