Fazole ADZUKI BIO 1000g
Fazole ADZUKI BIO 1000g
Fazole adzuki je jednoletá rostlina pěstovaná ve Východní Asii a v Himálaji poskytující malé, asi 5 mm dlouhé fazole. Nejčastěji pěstované kultivary mají semena červené barvy, jsou ale známé i bílé, černé, šedé a různě skvrnité varianty.
V čínské, japonské a korejské kuchyni se fazole adzuki téměř vždy používají slazené. Pasta vyráběná z fazolí vařených ve sladké vodě je velmi běžná ingredience ve všech těchto kuchyních.
Pasta z červených fazolí je součástí mnoha čínských jídel, jako například tangyuan, zongzi, měsíčních koláčů a pao-c'. Používá se také jako náplň japonských sladkostí jako anmicu, taijaki a daifuku. Připravuje se i řidší varianta, tzv. polévka z červených fazolí, která se kromě cukru ochucuje i lotosovými semínky a pomerančovou kůrou. Adzuki se také často jedí naklíčené a připravuje se z nich horký, čaji podobný nápoj.
Země původu: Čína
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 1250 kJ / 299 kcal
Tuky 1,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,8 g
Sacharidy 40,6 g
- z toho cukry 0,7 g
Vláknina 18,6 g
Bílkoviny 20,6 g
Sůl 0,1 g
Sodík 40,0 mg
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek