Velmi oblíbený typ fazole, který díky své moučné konzistenci má široké použití v přípravě pokrmů. Strakaté pruhy mají zbarvení od tmavě hnědé do růžové. Fazole jsou, díky svému složení, důležitou součástí jídelníčku zdravého člověka. Barevná žíhaná fazole má lehce pikantní chuť a díky své moučné konzistenci najde široké uplatnění ve Vaší kuchyni. Fazole pinto je velmi populární na jihozápadě USA a v severozápadním Mexiku. Působí dobře na náš žaludek a střeva, posilují srdce. Vysoký obsah vlákniny snižuje cholesterol, fungují také jako prevence zácpy a dodávají tělu energii. Obsahují velké množství železa. 100 gramů fazolí dopřeje dospělému člověku jeho potřebnou denní dávku tohoto prvku.
Použití: Přebrané a propláchnuté fazole namočte na 10-12 hodin do vody, poté vodu slijte a vařte v nové vodě doměkka. Doba vaření je 30-60 minut. Skvěle se hodí na přípravu mexické kuchyně, do polévek nebo jako příloha.
Nutriční hodnoty na 100g výrobku: energetická hodnota 1453kJ/ 342kcal; bílkoviny 23g; sacharidy 57g, z toho cukry 5,1g; tuky 1,2g; vláknina 5,5g; sůl 0,03g.
Obsah balení: 500g