Přihlašovací formulář
Přihlašovací jméno
Přihlašovací heslo




Zapomenuté heslo|Zaregistrovat se
Osobní údajeObjednávkyPorovnáníOblíbenéReklamaceOdhlášení
Při nákupu nad 1 500 Kč doprava zdarma!
Nejčastěji hledané:  erythritol, sladidla, ořechy, luštěniny,
0
Zpět
  1. Hlavní stránka
  2. LUŠTĚNINY | OBILOVINY
  3. Fazole
  4. FAZOLE BÍLÁ MALÁ 500g - VIA
Přidat do oblíbenýchFAZOLE BÍLÁ MALÁ 500g  - VIA

FAZOLE BÍLÁ MALÁ 500g - VIA

Fazole je výživná a dodává tělu energii. Navíc má nepopiratelné terapeutické vlastnosti. Chrání pokožku a sliznici, protože obsahuje niacin


Kód produktu:03-000649
Skladová dostupnost:Skladem
Vaše cena včetně DPH
29 Kč
Počet
ks
Dotaz na prodejce >






Přidat produkt k porovnání >Přidat produkt k oblíbeným >
Popis
Hlídací pes

O fazoli lze říci, že je jedním z nejlepších zdrojů železa, protože jejích 100 g tělu dodá více než 10 mg tohoto minerálu Jelikož ale jde o nehemové (volné) železo, které ještě není vázané na hemoglobin, je k jeho absorpci zapotřebí i vitaminu C. Proto je vhodné do jídla přidat několik kapek citronové šťávy.

Niacin a kyselina pantotenová jsou dva velmi důležité faktory pro zdravou pokožku. Fazole je chudá na provitamin A, vitamin C a tuky a neobsahuje vitamin B12.

Fazole je dobrým zdrojem niacinu.

Sušená fazole patří k nejbohatším potravinovým zdrojům tryptofanu. Kyselina pantotenová se podílí na buněčném metabolismu a její nedostatek způsobuje problémy s pokožkou a lámavost nehtů. Fazole jí obsahuje 0,7 mg/100 g, tedy dvakrát více než maso.

Vařená fazole se používá k přípravě velkého množství jídel. Nejlépe se uvaří v měkké vodě (s nízkým obsahem vápníku). Před vařením je třeba fazoli na několik hodin namočit do horké vody.

Uvařená a přepasírovaná přes síto: Takto se z ní odstraní slupka, která je těžce stravitelná a způsobuje plynatost.

Bílá fazole je fazole vejcovitého tvaru, která se používá k přípravě různých druhů jídel. Díky své jemné struktuře se především hodí na výrobu pyré. (Délka vaření: 1,5 až 2 hodiny.)

Aktuální cena produktu je29Kč  s dph
Váš e-mail