Kakaové máslo pecičky BIO 500g
Kakaové máslo pecičky BIO 500g
Kakaové máslo je tuhý rostlinný tuk, který vzniká lisováním rozdrcených pražených kakaových bobů. Získává se lisováním v hydraulických lisech, kdy vytéká z drceniny a je uchováváno v tuhé podobě. Zbylé výlisky se melou na kakaový prášek.
Z kakaového másla se vyrábí čokoládové cukrovinky, používá se v kosmetice a farmacii. Má jemnou čokoládovou chuť a vůni.
Kakaové máslo je jedním z nejstabilnějších tuků, protože obsahuje vhodné antioxidanty zabraňující žluknutí a je možno jej uchovávat dva až pět let bez výrazné změny struktury. Navíc díky své jemné struktuře, příjemné vůni a změkčující povaze je vhodnou ingrediencí k výrobě kosmetiky.
Země původu: Peru
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 3754 kJ / 898 kcal
Tuky 99,8 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 57 - 68,7 g
Sacharidy 0,0 g
- z toho cukry 0,0 g
Vláknina 0,0 g
Bílkoviny 0,0 g
Sůl - g
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek