Kešu JUMBO pražené | paprika 75g | praženo vzduchem bez oleje
Kešu JUMBO pražené | paprika 75g | praženo vzduchem bez oleje
Praženo horkým vzduchem BEZ OLEJE...
Kešu jsou výborným zdrojem bílkovin. Rostou na až 12 m vysokých stromech jménem ledvinovník západní. Oříšek sám je zavěšený v tvrdém pouzdře na dužině, které se říká kešu jablko. Dostat semeno z tohoto plodu je velmi náročné.
Na ledvinovníku rostou zdužnatělé jedlé stopky, které jsou podobné hruškám a říká se jim kešu jablko. Dužnina je velmi bohatá na vitamín C, tak slouží i k výrobě šťáv, kompotů, džemů a vína. V dolní části těchto nepravých plodů se nachází i semena ledvinového tvaru, která jsou po celém světě známa jako kešu ořechy.
Kešu ořechy obsahují méně tuků než většina jiných ořechů, navíc asi 82% těchto tuků jsou nenasycené mastné kyseliny. Kromě toho ale v kešu oříšcích najdete i poměrně značné množství pro organismus důležitého draslíku, hořčíku nebo fosforu.
Ochucování všech našich oříšků probíhá v ČR z produktů vysoké kvality na kontinuální horkovzdušné pražičce. Většina pražených ořechů je pražena za pomocí oleje. My však pražíme postupným zvyšováním teploty horkým vzduchem bez použití jakéhokoliv oleje! Takto zpracované ořechy si tak zachovávají svou chuť i obsah látek, aniž by se nějak zvýšila jejich kalorická hodnota. Všechna aromata jsou bez alergenů a neobsahují GMO. Použitý škrob je bezlepkový. Produkt je tak vhodný pro vegany.
Chuť: s chutí červené papriky
Složení: 97,4 % kešu pražené, 1,8 % sůl, 0,8% práškové aroma Červená paprika ( látky zvýrazňující chuť E621, E631, E627, protispekavá látka E551), Arabská guma E414
Alergeny: Kešu ořechy
Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním zářením.
Země původu: Vietnam
Praženo: Česká republika
Baleno: Česká republika
Výživové hodnoty na 100 g:
- energetická hodnota 2486 kJ/599 kcal
- tuky 47,0 g z toho nasycené mastné kyseliny 9,2 g
- sacharidy 33 g z toho cukry 5 g
- vláknina 4,3 g
- bílkovina 18,8 g
- sůl 1,8 g
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek