Kokosový cukr BIO 1000 g
Kokosový cukr BIO 1000 g
Kokosový cukr se získává v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem a následným sušením do podoby krystalů cukru. Má velice nízký glykemický index 35 a přirozený obsah základních aminokyselin a minerálů.
Je nerafinovaný. Má karamelovou chuť a sladivost blízkou bílému řepnému nebo třtinovému cukru. Skládá se ze 70 až 79% sacharózy, 3 až 9% glukózy, 3 až 9% fruktózy, vitamínů (B1, B2, B3, B6), minerálů (draslík, hořčík, zinek, železo, fosfor) a aminokyselin. Je velice vhodný pro redukční diety. Vyrábí se odpařením vody z nektaru získaného z květů kokosové palmy (kokosovníku). Je tradičním sladidlem používaným již po tisíciletí v oblasti jižní a jihovýchodní Asie a nejvíce se ho vyrobí na Filipínách a v Indonésii.
Složení: 100% kokosový cukr BIO květový - nerafinovaný.
Doporučené užití: Vhodný do kávy, čaje, k dochucení müsli, koktejlů nebo kaší. Díky své lehce karamelové chuti je oblíbenou přísadou do zákusků nebo na pečení.
Země původu: Indonézie
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 1640 kJ / 385 kcal
Tuky <0,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g
Sacharidy 92,4 g
- z toho cukry 82,0 g
Bílkoviny 1,9 g
Vláknina <1,7 g
Sůl 0,43 g
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek