Blahodárné účinky kombuchy jsou známé především v asijských oblastech, které jsou její domovinou. Významný je obsah kyseliny glukuronové, která detoxikuje organizmus, kombucha obsahuje též řadu vitamínů skupiny B a dalších látek. Do Číny se kombucha dostala jako dar císařovi. Přes Japonsko a Filipíny můžeme sledovat cestu tohoto nápoje až do Evropy. Velmi oblíbenou se kombucha stala také na Balkáně a v Rusku
Fermentovaný nápoj. Přírodní antioxidant. Neobsahuje chemické ani konzervační látky. K fermentaci je užívána symbiotická kolonie bakterií a kvasinek.
Složení: voda, odvar z kopřivy (30%) a zeleného čaje(70%), cukr, kultury kombuchy
Země původu: Česko
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota 76,8 Kj/18,4 kcal
Tuky 0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 4,60 g
z toho cukry 0 g
Vláknina
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g