Blahodárné účinky kombuchy jsou známé především v asijských oblastech, které jsou její domovinou. Významný je obsah kyseliny glukuronové, která detoxikuje organizmus, kombucha obsahuje též řadu vitamínů skupiny B a dalších látek. Do Číny se kombucha dostala jako dar císařovi. Přes Japonsko a Filipíny můžeme sledovat cestu tohoto nápoje až do Evropy. Velmi oblíbenou se kombucha stala také na Balkáně a v Rusku
Fermentovaný nápoj. Přírodní antioxidant. Neobsahuje chemické ani konzervační látky. K fermentaci je užívána symbiotická kolonie bakterií a kvasinek.
Složení: voda, odvar z medovky a zeleného čaje, cukr,kultury kombuchy
Země původu: Česko
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota 77kJ/19kcal
Tuky 0g
z toho nasycené mastné kyseliny
Sacharidy 4,60g
z toho cukry 4,60g
Vláknina
Bílkoviny 0,g
Sůl 0g