Kombucha násada - Stevikom 150g

Popis produktu Blahodárné účinky kombuchy jsou známé především v asijských oblastech, které jsou její domovinou. Významný je obsah kyseliny glukuronové, která detoxikuje organizmus, kombucha obsahuje též řadu vitamínů skupiny B a dalších látek. Do Číny se kombucha dostala jako dar císařovi. Přes Japonsko a Fil... více
112.17 Kč bez DPH
Objednáno
129 Kč
ks
Vyberte si zvýhodněné balení
Množstevní slevy
Československý eshop
České objednávky ->> zdravycukr.cz | Slovenské objednávky ->> zdravycukor.sk
Doprava zdarma
Objednej nad 1.800Kč a dopravu máš zdarma
Hand Made
Naše výrobky VITA jsou ručně balené s láskou
Doručení bez zbytečného zdržovaní
Odesíláme běžně druhý nebo následující den
Kód: 05-03020.01
EAN: 8594041070839
Výrobce: -
Popis a parametry
Diskuse

Kombucha násada - Stevikom 150g

Popis produktu
  • Blahodárné účinky kombuchy jsou známé především v asijských oblastech, které jsou její domovinou. Významný je obsah kyseliny glukuronové, která detoxikuje organizmus, kombucha obsahuje též řadu vitamínů skupiny B a dalších látek. Do Číny se kombucha dostala jako dar císařovi. Přes Japonsko a Filipíny můžeme sledovat cestu tohoto nápoje až do Evropy. Velmi oblíbenou se kombucha stala také na Balkáně a v Rusku

Složení 

  • fungus kombuchy v nálevu živé kombuchy pro domácí přípravu kombuchy

Alergeny

  • nejsou známé

Návod na použití

  • Z 1 až 2 vrchovatých polévkových lžic volně sypaného čaje nebo ze 4 sáčků vyluhujeme 1 litr čaje. Můžeme použít i směs černých a zelených čajů.
  • Výluh osladíme 4 až 6 polévkovými lžícemi cukru nebo 2 lžícemi medu. Ke snížení obsahu cukrů je možno použít i lístky stevie, tzv. sladké trávy, přírodního rostlinného nekalorického sladidla. Při použití menšího množství cukru musíme počítat s tím, že kvašení bude trvat déle, nejméně 9 dnů.
  • Do vypařené sklenice nalijeme čajový výluh, rozpustíme cukr nebo med, případně osladíme spařenými listy stevie a necháme zchladnout na pokojovou teplotu (23 až 25 °C). Při nižších teplotách by houba špatně narůstala.
  • Přidáme zakoupenou kulturu kombuchy, hrdlo láhve uzavřeme plátnem a zavážeme. Houba vložená na hladinu někdy klesne ke dnu, jindy zůstává plavat. Každopádně se nahoře v průběhu kvašení vytváří houba nová. Někdy roste nová houba samostatně, jindy srůstá se starší houbou v jeden celek.
  • Plnou láhev postavíme na temné místo a necháme kvasit (fermentovat) týden až 10 dní. Po této době nápoj scedíme do zvláštních láhví a kal, který zůstane na dně sklenice, použijeme na další dávku kombuchového nápoje jako násadu.

Skladování

  • Nevystavujte teplotě nad 30°C. Při delším skladování umožněte přístup vzduchu a doplňujte oslazený čaj.

Vyrobeno

  • Česká republika

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek

Kombucha násada - Stevikom 150g

Email, na který Vám přijde odpověď
Zadejte kontaktní telefon
Vaše přání, alespoň 3 znaků
Hlídání produktu
Zadejte podmínky a email, na který chcete poslat zprávu při splnění těchto podmínek
Naposledy navštívené
Čeština
cz
Slovak
sk