Šlehačka v prášku, která je čistě bílá, chutná jemně a má krémovou konzistenci, která skvěle drží tvar, takže se hned nerozteče. Snadno a během chvilky ji vyšleháte se studeným mlékem a pak už jen ozdobíte dort, zákusek nebo zmrzlinový pohár. Díky trvanlivosti je vždy po ruce i při nečekané návštěvě.
Vynikající směs na šlehačku na bázi rostlinného tuku, kterou je dobré mít ve spíži, protože rychle a snadno vypomůže i při nečekané návštěvě.
Výsledná šlehačka chutná jemně, je čistě bílá a je v krémové konzistenci, takže skvěle drží tvar a hned se nerozteče.
Použití je široké, nejen pro ozdobení zákusků, dortů anebo zmrzlinových pohárů.
Připravit naši Šlehačku je snadné. Z odměřeného ½ l mléka odlijeme asi 2/3 do varné nádoby. Přidáme 2 lžíce cukru (cca 40g) a zahříváme k varu. Do zbytku mléka vsypeme obsah sáčku. Dobře rozmíchanou směs nalijeme do vroucího mléka a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty.
Ze sypké směsi připravíme cca 3 porce (1 porce odpovídá cca 180 g hotového výrobku).
Složení: Cukr, pěnotvorná složka (rostlinné tuky: palmový plně ztužený, kokosový plně ztužený v různém poměru 24 %, glukózový sirup, emulgátor: estery mono- a diglyceridů mastných kyselin s kyselinou octovou), mléčná bílkovina, modifikovaný škrob, aroma.
Průměrné nutriční hodnoty ve 100g
Energetická hodnota 2168 kj / 517 kcal
Tuky 24 g
- z toho nasycené mastné kyseliny <0,1 g
Sacharidy 73 g
- z toho cukry 46 g
Bílkoviny 2,4 g
Sůl 0 g