Lyofilizované jahody | sušené mrazem 500g | BIG BALENÍ
Lyofilizované jahody | sušené mrazem 500g | BIG BALENÍ
Jahody, které mají zachovanou barvu, tvar i chuť čerstvých jahod. Bez jakýchkoliv přidaných stabilizačních látek nebo dochucovadel, k lyofilizaci jsou vybrané vždy jen ty dozrálé čerstvé plody.
Věděli jste, že?
- Jahody byly dle archeologů konzumovány již v době kamenné.
- První jahody byly převážně pěstovány mnichy ve středověku.
- Za dnešní podobu jahod vděčíme zahradníkovi ze dvora Ludvíka XV – Antoniu Duchesnovi, díky jeho zkřížení odrůd jahodníku.
- Na území Čech se jahody začaly pěstovat až v 19. století v oblasti Neveklovska.
Možnosti použití...
- cereální směsi v kombinaci s mlékem nebo jogurtem
- ochucení vody
- pečení:
- kynutá těsta, piškotová těsta, odpalovaná těsta
- vaření:
- sladká jídla ( pudinky )
- alkoholické i nealkoholické nápoje ( sekty, koktejly…)
Co je lyofilizované ovoce?
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.
Země původu: Španělsko
Lyofilizováno: Česká reopublika
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 1609 kJ / 385 kcal
Tuky 0,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 89,3 g
- z toho cukry 77,0 g
Bílkoviny 5,7 g
Vláknina 13 g
Sůl 0,0 g
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek