Lyofilizované meruňky | sušené mrazem 50g
Lyofilizované meruňky | sušené mrazem 50g
Meruňky o velikosti 1/8 jsou vynikající, jemné, křupavé, voňavé a velké. Celé plody bez pecek, které byly po sběru ošetřeny lyofilizací neboli mrazem. Ovoce sušené hlubokým mrazem za velmi nízkého tlaku si zachovává maximum vitamínů, minerálů a dalších nutričních látek, navíc chutná a voní jako čerstvé plody, takže si požitek z malin provoněných letním sluncem můžete dopřávat po celý rok.
Ovoce nebylo doslazované ani nijak dochucované a lze je konzumovat přímo místo různých chipsů, sušenek a bonbonů, ale výborné jsou i v jogurtech, ranních cereáliích, kaších, müsli nebo čajích a koktejlech. Pekařky a cukrářky ocení, že pokud se takto sušené ovoce namočí do vody nebo alkoholu, tak je mohou následně přidávat do svých receptů namísto čerstvého ovoce.
Možnosti použití...
- cereální směsi v kombinaci s mlékem nebo jogurtem
- ochucení vody
- pečení:
- kynutá těsta, piškotová těsta, odpalovaná těsta
- vaření:
- sladká jídla ( pudinky )
- alkoholické i nealkoholické nápoje ( sekty, koktejly…)
Co je lyofilizované ovoce?
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.
Země původu: Německo, Srbsko, Čína
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 1608 kJ / 383 kcal
Tuky 0,64 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,19 g
Sacharidy 87,3 g
- z toho cukry 59,8 g
Vláknina --- g
Bílkoviny 5,97 g
Sůl 0,0 g
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek