Višně jsou vynikající, jemné, křupavé, voňavé a velké. Celé plody bez pecek, které byly po sběru ošetřeny lyofilizací neboli mrazem. Ovoce sušené hlubokým mrazem za velmi nízkého tlaku si zachovává maximum vitamínů, minerálů a dalších nutričních látek, navíc chutná a voní jako čerstvé plody, takže si požitek z malin provoněných letním sluncem můžete dopřávat po celý rok.
Ovoce nebylo doslazované ani nijak dochucované a lze je konzumovat přímo místo různých chipsů, sušenek a bonbonů, ale výborné jsou i v jogurtech, ranních cereáliích, kaších, müsli nebo čajích a koktejlech. Pekařky a cukrářky ocení, že pokud se takto sušené ovoce namočí do vody nebo alkoholu, tak je mohou následně přidávat do svých receptů namísto čerstvého ovoce.
Možnosti použití...
Co je lyofilizované ovoce?
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci. Prostě vše, co je v čerstvém ovoci najdete i v lyofilizovaném.
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 1481 kJ / 351 kcal
Tuky 3,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,7 g
Sacharidy 63,1 g
- z toho cukry 63,1 g
Vláknina 6,6 g
Bílkoviny 5,7 g
Sůl 0,03 g