Papaya plátky PREMIUM | bez So2 150g

Papája plátky bez přidaného bílého cukru a SO2... více
60 Kč bez DPH
Skladem
69 Kč
ks
Vyberte si zvýhodněné balení
Množstevní slevy
Československý eshop
České objednávky ->> zdravycukr.cz | Slovenské objednávky ->> zdravycukor.sk
Doprava zdarma
Objednej nad 1.800Kč a dopravu máš zdarma
Hand Made
Naše výrobky VITA jsou ručně balené s láskou
Doručení bez zbytečného zdržovaní
Odesíláme běžně druhý nebo následující den
Kód: 01-1349-0150
EAN: 1901134901500
Výrobce: VITA
Popis a parametry
Diskuse

Papaya plátky PREMIUM | bez So2 150g

Papája obecná (Carica papaya) je teplomilná rostlina z čeledě papájovitých, vyznačující se velkými jedlými plody. Je to jediný druh rodu papája.

Jsou to mohutné byliny s dřevnatějícími lodyhami, mají tvar stromu a dosahující výšky až 10 m, byly však vyšlechtěny i kultivary vyrůstající jen do 2 m. Skořicově zbarvený nepravý kmen neobsahuje dřevo, ale je to dutá lodyha. Mívá průměr až 30 cm, směrem nahoru se konicky zužuje, nevětví se a je posetý trojúhelníkovitými jizvami po odpadlých listech. Lodyha má povrchová pletiva vyztužena hustou sítí zpevňujících vláken, které umožňují rostlině dobře vzdorovat náporům větrů i se zátěží plodů. Na vrcholku rostlin vyrůstá růžice opadavých žlutozelených listů dlouhých až 75 cm s řapíky měřícími 40 až 60 cm, což dodává papáji vzhled palmy.

Plodem papáji jsou bobule. Podle kultivaru mívají rozmanitý tvar a velikost, na prvý pohled připomínají tykev. Mohou dosáhnout hmotnosti od 0,5 do 10 kg. Plody dvoudomých rostlin bývají kulovité, jednodomých kultivarů podlouhlé, hruškovité, kónické a mohou být až 50 cm dlouhé. Sladká, šťavnatá dužnina bobule je 3 až 4 cm silná a bývá žlutá, oranžová až karmínově červená. Ve středové dutině je množství drobných kulatých šedočerných semen o průměru asi 5 mm, která jsou obalena průsvitným rosolovitým míškem (arilem) sladkokyselé chuti.

Jak se vyrábí sušená Papaya? 

1) Sušení čerstvého ovoce – během tohoto kroku dojde k získání ovocné šťávy, která obsahuje přirozené obsažené cukry z daného druhu ovoce
2) Zahuštění získané ovocné šťávy. Šťáva, která se získala při prvním kroku, se zahustí odpařením vody.
3) Vysušené ovoce, ze kterého byla získána šťáva, je znovu ponořené do šťávy se zvýšenou koncentrací fruktózy. Vlivem tlaku ovoce vstřebá část cukrů ze zmiňované šťávy.

U sušeného ovoce může docházet k tzv. cukernatění, které se projevuje bílými skvrnkami na ovoci. Tento stav nesnižuje kvalitu výrobku, ale naopak je viditelnou zárukou, že ovoce nebylo ošetřeno žádným chemickým prostředkem, který by zabraňoval cukernatění. Protože mango obsahuje nejvíce vitaminu A ze všech druhů ovoce a také velké množství jiných antioxidantů (vitaminu C a E).

Složení: Papaya plátky (92%), fruktóza (8%)

Země původu: Thajsko
Baleno: Česká republika

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g

Energetická hodnota 1549 kJ / 370 kcal
Tuky 0,0 g
   - z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Sacharidy 93,0 g
   - z toho cukry 42,0 g
Bílkoviny 0,0 g
Vláknina 1,0 g
Sůl 0,0 g

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek

Papaya plátky PREMIUM | bez So2 150g

Email, na který Vám přijde odpověď
Zadejte kontaktní telefon
Vaše přání, alespoň 3 znaků
Hlídání produktu
Zadejte podmínky a email, na který chcete poslat zprávu při splnění těchto podmínek
Naposledy navštívené
Čeština
cz
Slovak
sk