Zavolejte nám
Nebo nám napište na
Spolu s palmou a kokosovým ořechem jsou para ořechy rostlinou nejbohatší na nasycené mastné kyseliny. Para ořechy jsou bohaté na proteiny (asi 14 %), vitamin E a minerály (fosfor, hořčík a železo). Jejich nejdůležitější dietetickou vlastností je vysoký obsah vitaminu B1.
Para ořechy se nejčastěji jedí syrové. Musí se dobře rozžvýkat jako všechny ostatní olejnaté ořechy. Mohou se i péci, zpravidla v troubě 5 až 10 minut, dokud nezískají zlatohnědou barvu a příjemnou chuť.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 2743 kJ / 656 kcal
Tuky 66,4 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 15,1 g
Sacharidy 12,3 g
- z toho cukry 2,3 g
Vláknina 7,5 g
Bílkoviny 14,3 g
Sůl 0,0 g
Země původu: Bolívie
Baleno: Česká republika