Příloha s osobitou oříškovou chutí a lehkou stravitelností. Se zeleninou na talíři tvoří krásný barevný kontrast.
Tmavý bulgur je předvařená, nalámaná celozrnná tvrdá pšenice. Zrno se vyčistí, uvaří, usuší a podrtí na menší kousky. V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha.
Složení: Pšenice – středně mletá.
Návod na přípravu: Bulgur důkladně propláchněte, zalijte vařící vodou (poměr 2:1, voda : bulgur), přidejte sůl a kapku oleje. Povařte 7 min a dalších 20 min nechte dojít.
Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C, ve stínu a relativní vlhkosti vzduchu do 70%.
Výživové údaje ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota 1512 kJ/ 360 kcal, tuky 1,0 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g), sacharidy 78,1 g (z toho cukry 0,0 g), bílkoviny 12,5 g, sůl 0,0 g.