www.zdravycukr.czobchod@zdravycukr.cz+420 603 313 957PODPORA: 9:00-16:00 
Čeština
Přihlásit
Košík
je prázdný
Pistácie natural neloupané 500g JUMBO velikost 18/20
Popis a parametry
Diskuse
Pistácie natural neloupané 500g JUMBO velikost 18/20
Pistácie mají v průměru 55% olejů, 20% bílkovin a 15% cukrů, čímž se řadí mezi mimořádně cenné potraviny.
Správně skladované pistácie jsou však požehnáním pro naše zdraví. Obsahují fytosteroly, které redukují množství nebezpečného cholesterolu v krvi a také chrání před vznikem některých druhů rakovin.
Dále obsahují draslík, hořčík a vápník, tedy trojici látek zvyšující naši obranyschopnost a snižující vysoký krevní tlak. Dále obsahují vitamín A, B, E, dále železo, měď, selen a zinek, další silné antioxidanty chránící před rakovinovým bujením.
Použití pistácií je všestranné, jádra se konzumují čerstvá, pražená, solená či jinak ochucená. Z čerstvých pistácií se vyrábí zmrzliny, moučníky typu baklava, což je středomořský recept z listového těsta a supersladké náplně s pistáciovou či mandlovou příchutí.
Platí, že čím zelenější plod, tím je kvalitnější. Jádro je ještě obaleno červenou slupkou, která se snadno slupuje a má charakteristicky nasládlou chuť. I samotné jádro je nasládlé chuti a má charakteristickou vůni.
U nás jsou nejznámější pražené solené pistácie, které vylupujeme z béžových naprasklých skořápek. Někdy jsou tyto skořápky uměle nabarveny na červeno, aby se zamaskovaly skvrny po ručním sklízení. Plody pistácií jsou zelené, přesto jsou někdy černé a to pokud byly před pražením naloženy v soli a citronu. Občas se dají sehnat i nesolené pistácie a ty jsou vhodné pro použití do sladké kuchyně.
Správně skladované pistácie jsou však požehnáním pro naše zdraví. Obsahují fytosteroly, které redukují množství nebezpečného cholesterolu v krvi a také chrání před vznikem některých druhů rakovin.
Dále obsahují draslík, hořčík a vápník, tedy trojici látek zvyšující naši obranyschopnost a snižující vysoký krevní tlak. Dále obsahují vitamín A, B, E, dále železo, měď, selen a zinek, další silné antioxidanty chránící před rakovinovým bujením.
Použití pistácií je všestranné, jádra se konzumují čerstvá, pražená, solená či jinak ochucená. Z čerstvých pistácií se vyrábí zmrzliny, moučníky typu baklava, což je středomořský recept z listového těsta a supersladké náplně s pistáciovou či mandlovou příchutí.
Platí, že čím zelenější plod, tím je kvalitnější. Jádro je ještě obaleno červenou slupkou, která se snadno slupuje a má charakteristicky nasládlou chuť. I samotné jádro je nasládlé chuti a má charakteristickou vůni.
U nás jsou nejznámější pražené solené pistácie, které vylupujeme z béžových naprasklých skořápek. Někdy jsou tyto skořápky uměle nabarveny na červeno, aby se zamaskovaly skvrny po ručním sklízení. Plody pistácií jsou zelené, přesto jsou někdy černé a to pokud byly před pražením naloženy v soli a citronu. Občas se dají sehnat i nesolené pistácie a ty jsou vhodné pro použití do sladké kuchyně.
Obsah balení: 500g
Země původu: USA
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 2352 kJ / 562 kcal
Tuky 60,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Sacharidy 27,5 g
- z toho cukry 0,0 g
Vláknina 9,7 g
Bílkoviny 20,3 g
Draslík 1033 mg
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek
Pistácie natural neloupané 500g JUMBO velikost 18/20
Naposledy navštívené