Morušovník černý je opadavý strom dorůstající běžně výšky 10 m. Kůra je ojíněná a světle zelená v mládí, později světle hnědošedá, popraskaná. Listy jsou dlanité se zubatými okraji, ze spodu plstnaté. Ochlupený řapík je odlišovacím znakem od jiných variant morušovníku.
Moruše prospívá k udržení normální hladiny krevního cukru. Její konzumace prospívá relaxaci a kvalitě našeho správného nočního spánku. Plody moruše jsou považovány za antioxidant. Stejně jako většina sušeného ovoce i konzumace moruše podporuje zdraví našich střev a pravidelné vylučován
Složení: 100% moruše černá Bio
Země původu: Turecko
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 1416 kJ / 339 kcal
Tuky 6,1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 3,1 g
Sacharidy 54,2 g
- z toho cukry 54,2 g
Vláknina 5,0 g
Bílkoviny 21,1 g
Sůl 0,198 g