Skořicový cukr 13% BIO 100 g
Skořicový cukr 13% BIO 100 g
Skořicový cukr využijete především při pečení: často se používá v kombinaci s jablky do jablečných moučníků, jako je třeba závin. Zde s jablíčky vytvoří úžasnou dvojici chutí, kterou budete chtít zkusit!
Ale co je vlastně skořice a na co je dobrá? Skořice je kořením, které je kůrou stromu. Tento strom pochází z Asie a první zmínky o něm jsou z Číny z období 4000 let př. n. l., následně se skořice dostala do Řecka. Dokonce Aristoteles znal skořici a domníval se, že pochází z dalekých zemí, odkud ji donášejí obrovští ptáci. Až Alexandr Makedonský (žák Aristotelův) při tažení do Indie poznal pravdu o tomto koření. K nám do Česka se skořice dostala až v 15. století.
Skořice má blahodárné účinky na naše zdraví (při pravidelné konzumaci): napomáhá trávení, pomáhá ženám při silné menstruaci, podporuje chuť k jídlu, pomáhá snižovat cholesterol a v zimně nás spolehlivě zahřeje a dokáže nás do jisté míry ochránit před sezónním nachlazením a chřipkou.
Složení: 87 % cukr, 13 % skořice
Balení: 100 g
Skladování: chladné, tmavé a suché místo
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1624,54/388,34 |
TUKY [g] | 0,42 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 0,12 |
SACHARIDY [g] | 94,11 |
z toho CUKRY [g] | 91,94 |
VLÁKNINA [g] | 3,17 |
BÍLKOVINY [g] | 0,51 |
SŮL [g] | 0,01 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
vyrobeno v ČR
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek