Tapiokové perly jsou bíle kuličky bez chuti a vůně. Tapioka je přirozeně bezlepková a neobsahuje žádné alergeny. Tapioka má široké využití, lze ji přidat do bezlepkové mouky a zlepšit konzistenci hotových jídel. Je vhodný na zahušťování polévek a omáček, na sladké i slané pečení. Tapiokové perly se používají jako zahušťovadlo do pudinků, ke zvláčnění bezlepkových těst, jako pojivo místo vajec. Z tapioky si můžete připravit oblíbený bubble tea.
Minimálně na 10 min namočené a rozmixované kuličky lze přidat k přirozeně bezlepkové mouce pro zvláčnění těsta v přibližném poměru 1:5 - do palačinek či jiných těst. Kuličky pomleté nebo rozdrcené nasucho je možné použít do piškotových těst, namísto obilné mouky, většinou v kombinaci s mletými ořechy nebo s jinou přirozeně bezlepkovou moukou dodávají těstu vláčnost. Namočené kuličky se také připravují jako dezert na způsob pudinků.
Složení: Nativní tapiokový škrob
Země původu: Thajsko
Nutriční hodnoty
Energetická hodnota 1485kJ/350kcal
Tuky 0,5g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,10g
Sacharidy 86,00g
z toho cukry 0,50g
Vláknina
Bílkoviny 0,50g
Sůl <0,10g