Vanilka BIO | LUSK 1ks PREMIUM velikost 18-20 cm
Vanilka BIO | LUSK 1ks PREMIUM velikost 18-20 cm
Námi nabízené lusky Bourbon jsou nejlepší vanilkou jakou můžete koupit. Velikost lusku je kalibrovaná na 18-20cm. (Běžně prodávané lusky mají velikost cca 12-15 cm)
Rostlina, která produkuje vanilku, pochází z čeledi orchidejí a je to bylinná réva, která je vytrvalým horolezcem žijícím v tropických oblastech, kde se teplota pohybuje mezi 21 až 30 stupni. Vanilkové fazole jsou sbírány, dokud jsou ještě zelené, a musí být vytvrzeny, aby vytvořily svou výraznou vanilkovou chuť a vůni.
Ručně sbírané lusky z pravé vanilky se vyznačují intenzivní a dlouhotrvající vůní a chutí. Poznáte je podle tenké stavby lusků a temně hnědé až černé barvy. Lusky obsahují malá dužnatá zrníčka, která se výborně hodí na pečení, vaření, dochucení krémů nebo zmrzlin. Jeden vanilkový lusk je přibližně stejně intenzivní jako polévková lžíce vanilkového extraktu, pasty nebo prášku.
Způsob úpravy
- Podélně lusk rozřízněte a tupou stranou nože vyjměte semínka, přidávejte po špetce.
- Lusk usušte a poté rozemelte.
- Celý lusk můžete přidat k cukru do uzavřené nádoby – cukr krásně provoní a navíc je to vhodný způsob pro skladování, aby si lusky zachovaly svoji čerstvost.
Složení: Sušený ručně sbíraný plod vanilky vcelku 100%, průměrná délka lusku: 18 - 20 cm | průměrná váha cca 3 - 5g (největší na trhu)
Jak používat: Přísada do dezertů, jogurtů, pudinků, sladkého pečiva či krému.
Skladování: Skladujte mimo dosah dětí při pokojové teplotě bez přímého slunečního záření.
Země původu: Madagaskar
Baleno: Česká republika
Průměrné nutriční hodnoty ve 100g | 277kj / 138kcal |
Tuky | 6,2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1,0 g |
Sacharidy | 7,9 g |
- z toho cukry | 7,2 g |
Vláknina | 7,0 g |
Bílkoviny | 45,9 g |
Sůl | 0,05 mg |
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek