Vanilkový cukr 3% BIO 100 g
Vanilkový cukr 3% BIO 100 g
Vanilkový cukr se vyrábí naprosto jednoduše – smíchá se čistý cukr a do něj se přidá mletá vanilka. To je rozdíl mezi vanilkovým a vanilinovým cukrem: vanilinový cukr se vyrábí jakožto náhražka toho vanilkového. Je sice levnější, ale nemá tak úžasnou chuť, navíc se v dnešní době vyrábí z odpadu při výrobě celulózy. Vanilka je ovšem nenahraditelná a to samé platí pro její jedinečnou chuť i vůni. Víte, že vanilka je vlastně fermentovaná tobolka určitého druhu orchideje? Původně pochází z Mexika, nyní je ale největším producentem Madagaskar a Indonésie, zatímco Mexiko je až třetí. Vanilka má relaxační účinky a proto se často používá při aromaterapiích. Vanilkový cukr bude mít podobný efekt i ve vašem jídle – jakmile ucítíte tu neodolatelnou vůni pravé vanilky, vaše smysly budou jako v ráji!
Složení: 97 % cukr BIO, 3 % vanilka BIO
Balení: 100 g
Upozornění: Ve vanilkovém cukru se mohou vyskytnout malé kousky vanilky.
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku | |
ENERGIE [kJ / kcal] | 1657,30/396,21 |
TUKY [g] | 0,30 |
z toho NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY [g] | 0,02 |
SACHARIDY [g] | 97,60 |
z toho CUKRY [g] | 94,95 |
VLÁKNINA [g] | 1,35 |
BÍLKOVINY [g] | 0,17 |
SŮL [g] | 0,01 |
Nutriční hodnoty se mohou u přírodních produktů lišit.
vyrobeno v ČR
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek