Večerní chlebík

Postup pečení:

- míchání těsta musí být velmi intenzivní a vodu je potřeba správně zapravit do těsta. Proto je vhodné použít strojové míchání v mixéru s hákem o dostatečné síle a intenzitě(např. ETA GRATUS)
- do nádoby nasypeme SMĚS, DROŽDÍ, SŮL a VODU. Voda o teplotě 20st.Celsia.
- těsto mícháme ve dvou fázích. První fáze 10minut pomalu a 8 minut intenzivně. Dobře vymísené těsto musí být elastické tažné.
- po vymíchání necháme ve stejné nádobě těsto cca 15 minut vyzrát
- pak přendáme těsto do nádoby na pečení. Při použití 500g směsi je vhodná nádoba o velikosti cca 24x10x9 cm. Např. nádoba na biskupský chlebíček.
- těsto pak při cca 30st.Celsia necháme asi 45 minut kynout. (spíše mírně nedokynuté)

Pečení chleba:

- doba pečení cca 55 minut (chléb 500g). Při pečení doporučujeme společně s chlebem vložit do trouby nádobu s cca 2-3dl vody (U výběru vhodné nádoby na vodu pozor na teplotu v troubě!).
- chleba vkládáme do rozpálené trouby. Pečeme ve dvou fázích. V první fázi, cca 8 minut zapékáme při teplotě 250st.C.. Pak teplotu snížíme na 190st.C a dopečeme.
- po vytažení chleba necháme zchladnout až na pokojovou teplotu.

- při použití 500g směsi vznikne chleba o hmotnosti cca 850g
- ze směsi lze vyrobit i např. Kaiserky. Jen je potřeba péct jen jednofázově při teplotě cca 180st.C a po dobu cca 35-40 minut. Toto je ale potřeba vyzkoušet a odladit dle vlastní zkušenosti.

Telefon: +420 603 313 957
Čeština
CZK
Hodnocení obchodu na Zboží.cz