Xantanová guma 250g
Xantanová guma 250g
Xantanová guma může stabilizovat téměř cokoli, co obsahuje olej. Pod názvem E 415 se používá jako zahušťovadlo např .: v mléčných výrobcích, zmrzlině, omáčkách, kečupu z rajčat, majonéze, hořčici a dresingech. Též je používána jako náhradní pojivo do bezlepkových potravin (nahrazuje funkci lepku). Kromě toho se xantanová guma používá v mnoha produktech kosmetického průmyslu, jako jsou pleťové vody nebo šampony. Používá se taky k výrobě lubrikantů. Za horka i studena je rozpustná. Má vysokou stabilitu. Při zmrazování a rozmrazování zabraňuje tvorbě ledových krystalů.
Použití: Stačí ho přimíchat k mouce a pak pokračovat, jak jste zvyklí. Xantanovou gumu využijete i při přípravě jiných pokrmů. Díky xantanu vám zavařené maso déle vydrží a domácí šunka bude mít tu správnou konzistenci. Lépe spojíte jednotlivé složky dresingu. Můžete ji využít i místo jíšky k zahuštění šťáv či omáček.
Vhodná i při Low Carb.
Dávkování : Xantanové gumy stačí 1 – 2 g na 1 kg suchých surovin, které v těstě použijete. Takže vám vydrží opravdu dlouho.
Země původu: Čína
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 832 kJ / 203 kcal
Tuky 0,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g
Sacharidy 78,1 g
- z toho cukry < 0,1 g
Vláknina 62,2 g
Bílkoviny 3,3 g
Sůl 372 mg
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek