Xylitol | březový cukr Skořice 250 g

Lahodné spojení pravé Cejlonské skořice a xylitolu | skvělá náhrada skořicového cukru.... více
120.87 Kč bez DPH
Dočasně nedostupné
139 Kč
ks
Vyberte si zvýhodněné balení
Množstevní slevy
Československý eshop
České objednávky ->> zdravycukr.cz | Slovenské objednávky ->> zdravycukor.sk
Doprava zdarma
Objednej nad 1.800Kč a dopravu máš zdarma
Hand Made
Naše výrobky VITA jsou ručně balené s láskou
Doručení bez zbytečného zdržovaní
Odesíláme běžně druhý nebo následující den
Kód: 01-0140.0250
EAN: 2181014002506
Výrobce: VITA
Popis a parametry
Diskuse

Xylitol | březový cukr Skořice 250 g

Skořicový xylitol.  Velmi lahodné a voňavé spojení Xylitolu a pravé Cejlonské skořice BIO. Skořicový xylitol je připravený z pravé skořice z Madagaskaru. 

Cejlonská skořice je považována za tu nejkvalitnější. Je silně aromatická. Skořicovník ceylonský (Cinnamomum zeylanicum) pochází ze Srí Lanky (ostrov Ceylon), pěstuje se však i v jiných tropických oblastech. První úroda se sklízí dva až tři roky po vysazení.

Skořice je aromatická kůra skořicovníků, stálezelených tropických stromů. Je i léčivá, vyrábí se z ní silice, tinktury, olej. Má kořenně nasládlou chuť a příjemnou vůni, které jí dává zejména obsažená sloučenina cinnamaldehyd. Působí na chuť k jídlu, celkově osvěžuje a podporuje trávení. I když má skořice svůj původ v Asii, tak už staří Egypťané ji používali nejen jako aromatickou přísadu ale také jako léčivo. Ve skořici jsou obsaženy vitamíny C, A, vápník, vláknina,bílkoviny, draslík a železo. Tyto složky napomáhají lepšímu trávení, díky nim má skořice antibiotické účinky, ničí bakterie v těle a snižuje krevní tlak. Využít ji můžete při pečení koláčů, sušenek, ale přidat se může také do kaší, cereálních směsí,tyčinek, či smoothies.

Jak poznat pravou skořici?
Pravá skořice se dnes pěstuje v zemích, jako jsou Srí Lanka, Indie, Madagaskar, Brazílie či Karibik. Její levné a škodlivější odrůdy se vyrábějí hlavně ve Vietnamu, Číně a Indonésii. Proto první věc, které byste si měli všímat při koupi škořice, je země původu. Pravá skořice má světlejší barvu, sladší chuť a výraznější aroma než falešná škořice. Méně kvalitní příbuzné odrůdy mají spíše tmavě červenou až hnědou barvu se štiplavější chutí.

Zřejmě nejdůležitější věcí, díky které se pravá skořice odlišuje od příbuzných druhů škořice, je obsah kumarinu. Cejlonská skořice obsahuje kolem 0,017 gramu kumarinu na 1 kg skořice. U jiných druhů je to 2,15 až 6,97 gramů kumarinu na 1 kg. Kumarin je látka, která působí jako antikoagulant, a tedy ředí krev. Její denní příjem by neměl přesáhnout 0,1 mg na kg tělesné váhy. Tato látka ve vyšších dávkách poškozuje játra. V případě, kdy člověk užívá léky na ředění krve, jako je například warfarin (ochrana před tvorbou krevních sraženin), by skořici pro jistotu neměl užívat.

Při koupi skořice si dávejte pozor na tyto tři věci:

- krajina původu (Srí Lanka, Indie, Madagaskar, Karibik)
- barva a chuť (světlejší, sladší chuť, neštípe)
- obsah kumarinu (méně než 0,02 až 0,03 g/kg)

I když má skořice svůj původ v Asii, tak už staří Egypťané ji používali nejen jako aromatickou přísadu ale také jako léčivo. Ve skořici jsou obsaženy vitamíny C, A, vápník, vláknina,bílkoviny, draslík a železo. Tyto složky napomáhají lepšímu trávení, díky nim má skořice antibiotické účinky, ničí bakterie v těle a snižuje krevní tlak. Využít ji můžete při pečení koláčů, sušenek, ale přidat se může také do kaší, cereálních směsí,tyčinek, či smoothies.

Jedná se o prvotřídní a velmi chutné spojení bez chemie. Pravá Cejlonská skořice BIO rozvoní celý dům.

- přírodní
- glykemický index 7
- vhodný při hubnutí
- je vhodný na pečení i vaření
- je vhodný pro diabetiky
- ideální pro všechny, kteří věnují pozornost svému životnímu stylu

*** POZOR! Xylitol není vhodný pro zvířata, může u nich způsobovat hypoglykémii. Je pro ně toxický. ***

Výhody XYLITOLU

Xylitol (E967) je téměř stejně sladký jako sacharóza, s tím, že má pouze dvě třetiny kalorií. Na jazyku vytváří příjemný chladivý pocit (proto se používá ve žvýkačkách). Látka se přirozeně vyskytuje v ovoci, zelenině, kukuřičných luscích, ovsu nebo houbách. Xylitol příznivě působí na zuby. Vytváří tak v ústech chemicky příznivé prostředí, které je skvělou ochranou proti zubnímu kazu. Metabolické přeměny xylitolu nepotřebují inzulin (vhodné pro diabetiky). Dříve se vyráběl z březového dřeva. Nyní se většinou získává z rostlinné hemicelulózy (z kukuřice, malin, švestek).

Slaďte Xylitolem s námi. Slaďte zdravěji.

Pro použití do potravin. Vhodné na pečení, vaření a slazení nápojů.
Sladí podobně jako běžným cukr.
Pocit sladivosti může být odlišný a je relativní.
Používat pouze v nezbytně nutném množství.
Při nadměrné spotřebě může mít projímavé účinky.
Představuje alternativu cukru, fruktózy či umělých sladidel. Skladujte při pokojové teplotě, v čistém a suchém prostředí, mimo přímé sluneční světlo.

Složení: E967 Xylitol 90%, Cejlonská skořice BIO 10%

Země původu: Čína | Madagaskar
Vyrobeno: Česká republika
Baleno:
Česká republika 

Průměrné nutriční hodnoty ve 100g 981 kj / 235 kcal
Tuky 0,32 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,09 g
Sacharidy 94,25 g
   - z toho cukry 5,54 g
   - z toho polyoly 88,65 g
Vláknina 2,44 g
Bílkoviny 0,39 g
Sůl 0,01 g



ParametryPorovnání
Množství
250 g

Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek

Xylitol | březový cukr Skořice 250 g

Email, na který Vám přijde odpověď
Zadejte kontaktní telefon
Vaše přání, alespoň 3 znaků
Hlídání produktu
Zadejte podmínky a email, na který chcete poslat zprávu při splnění těchto podmínek
Naposledy navštívené
Čeština
cz
Slovak
sk