Mandle natural jsou vynikající nepražená a nesolená pochoutka plná vitamínů a minerálů vhodná jak k přímé konzumaci, tak na pečení a vaření
NONPAREIL mandle mají měkkou skořápku, střední velikosti, plochý tvar. Jsou velmi kvalitní, velké a sladké. Bez hořkosti a jsou označovány jako „ královské“, mají široké využití v kuchyni a jsou zdravé
Mandle je název pro jádro pecky plodu mandloně obecné (Amygdalus communis) rostoucí převážně v subtropech.
Živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín H, biotin, kyselina listová, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy, omega-3, 6, 9 nenasycené mastné kyseliny, lecitin.
Mandle se třídí do níže uvedených kategorií podle počtu mandlí, které váží 1 unce ( 1 unce =28,3495 gramů)
Blahodárné účinky:
protirakovinné, protizánětlivé, antioxidační, detoxikační, prospívá srdci, pleti, mozkové činnosti a imunitě, udržuje hladinu cukru v krvi.
Země původu: USA
Baleno: Česká republika
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 g
Energetická hodnota 2642 kJ / 631 kcal
Tuky 52,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 4,0 g
Sacharidy 19,2 g
- z toho cukry 4,8 g
Vláknina 10,0 g
Bílkoviny 18,3 g
Sůl 0,025 g