Luštěniny jsou velmi oblíbené především u veganů, sportovců a při hubnutí, protože obsahují vysoký podíl rostlinných bílkovin, které je potřeba pravidelně zařazovat do jídelníčku. Kvůli zdlouhavému procesu přípravy luštěnin často v jídelníčku chybí. Těstoviny z luštěnin jsou tak ideálním řešením. Skvěle chutnají, snadno se připravují a vy můžete mít příjem bílkovin jednoduše pod kontrolou.
Špagety jsou vyrobeny ze zelených sojových bobů a z mungo fazolí v BIO kvalitě. Obsahují 43% bílkovin a pouze 8% tuku.
Účinky
- jsou skvělým zdrojem rostlinných bílkovin
- neobsahují lepek, laktózu a GMO
- oproti klasickým těstovinám mají téměř o polovinu nižší obsah sacharidů
- mají vysoký obsah vlákniny
- snadno se připravují
- mají variabilní využití (na sladko i na slano)
Použití
Doporučená příprava: požadované množství těstovin vložte do vroucí osolené vody a vařte po dobu 4-6 minut. Hotové těstoviny sceďte a podávejte.
TIPY
Uvařte luštěninové špagety z mungo fazolí dle návodu a připravte si je na sladko nebo na slano s oblíbenou omáčkou. Skvěle chutnají s klasickou omáčkou z rajčat nebo trochu exotičtější s omáčkou z arašídového krému a sojové omáčky. Neváhejte přidat zeleninu a připravte si chutné plnohodnotné jídlo. Hodí se pro přípravu oběda i večeře.
Věděli jste, že?
Drobné mungo fazolky, ze kterých jsou špagety vyrobeny jsou velmi výživné a z luštěnin nejlépe stravitelné.
Složení: BIO zelené sójové boby (Edamame), BIO mungo fazole 10%
Skladování: Skladujte v suchu.
Nutriční údaje
Energetická hodnota | 1588 kJ / 380 kcal |
---|---|
tuky | 8 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1,5 g |
sacharidy | 35 g |
- z toho cukry | 8 g |
bílkoviny | 43 g |
vláknina | 14 g |
sůl | 0 g |